Velkommen til Østkystvejen 59

Juletræer og pyntegrønt

Kontakt

Vi bor lige op ad landevejen på adressen Østkystvejen 59, 9300 Sæby. Det er ca. 6 km. syd for Sæby og ca. 3 km. nord for Lyngså.

Der har været dyrket og solgt juletræer og pyntegrønt på stedet siden 1970’erne. Vi har haft stedet siden 2006 og har ført den langvarige tradition videre.

Vi hedder Birgit og Karl Nielsen.

Vi kan træffes på:

Åbningstider

Fra begyndelsen af november og indtil den 24. december er der åbent alle dage i døgnets lyse timer.

Der er selvbetjening for køb af pyntegrønt, der ligger fremme på gårdspladsen. Skulle vi undtagelsesvis ikke være hjemme, kan man også selv gå ud i marken og fælde sit juletræ. Der hænger sav fremme, og betalingen lægges i en postkasse, der er hængt op ved pyntegrøntet.

Produkter

Juletræer

Vi har udelukkende Nordmannsgran som juletræer. Nordmannsgran er en ædelgran, der normalt holder godt på nålene.

Pyntegrønt

Vi har bundter med henholdsvis Nobilisgran (blålig ædelgran) og Nordmannsgran (grøn ædelgran).

Fæld selv dit juletræ

Langt de fleste af vore kunder foretrækker selv at finde og fælde deres juletræ ude på marken. Mange familier har tradition for at lave en hyggetur ud af at gå rundt og finde det helt rigtige juletræ.

Juletræsmarkerne er i umiddelbar tilknytning til gårdspladsen, og der er græsspor imellem juletræsbedene, så det er nemt at komme rundt både med barnevogne og for gangbesværede.

Hvis du ikke selv har en sav med, har vi save klar til udlån. Vi kan også være behjælpelige med fældningen, hvis der er behov for det.

Fældede juletræer

Ønsker du ikke selv at gå i marken for at finde og fælde dit juletræ, så har vi også et mindre sortiment af fældede juletræer på gårdspladsen.

Reservering af juletræer

Hvis du gerne vil finde og reservere dit juletræ i god tid før jul, er det også muligt. Fra begyndelsen af november kan du på en dag med godt vejr stille og roligt gå rundt mellem alle træerne og finde det, du synes bedst om. Vi kan så binde en plastpose med dit navn indeni på juletræet, og du kan hente dit juletræ, når vi kommer nærmere på julen.

Normalt respekterer folk vældig fint disse reservationer. Vi har kun i ganske få tilfælde været ude for, at det ikke er blevet respekteret. Men vi kan i sagens natur ikke garantere for, at det ikke sker igen.

Netning af juletræer

For at lette transporten af juletræet kan du få et net omkring dit juletræ, så det fylder mindre i bilen.

Du kommer blot ind i maskinhuset med dit juletræ, så trækker vi det igennem en netmaskine. Netningen af træet er med i prisen.

Spidsning af stammen

Vi har ikke en maskine specielt til at spidse det nederste af træstammen. Men hvis det ønskes, kan vi med motorsaven tilpasse stammen til den ønskede tykkelse – tag eventuelt din juletræsfod med.

Priser

Juletræer

  • 200 kr. uanset størrelse over 1 meter.
  • 150 kr. for små træer under 1 meter.
  • 100 kr. for fældede ”terrassetræer”. Disse træer er ikke primatræer form- eller farvemæssigt, men de er velegnede til at bære en udendørs lyskæde eller lignende.

Tilbud

Også i år skal vi have ryddet et område, så der kan plantes nye træer til foråret. Derfor er de resterende træer i dette område mærket med en nedsat pris på 150 kr. Det drejer sig om ganske almindelige juletræer i forskellige størrelser, der normalt ville have kostet 200 kr.

Pyntegrønt

  • 35 kr. pr. bundt Nordmannsgrann (ca. 3,5 kg.).
  • 35 kr. pr. bundt Nobilisgran (ca. 2,5 kg.).

Betaling

Der kan betales med kontanter og med MobilePay.

Parkering

Der er parkeringsplads på et område lige ved siden af gårdspladsen. Det er vigtigt at alle bruger denne parkeringsplads, da der ellers hurtigt kan opstå trafikprop – specielt i adventsweekenderne, hvor der normalt kommer mange.

Trafikmæssigt opfordrer vi til, at man anvender den officielle indkørsel til nr. 59. Udkørslen bør foregå ad den nordlige udkørsel, som skiltningen viser.

Æbleskiver og gløgg/sodavand i adventsweekenderne (lørdag/søndag)

Der er tradition for, at vi i adventsweekenderne serverer æbleskiver og gløgg/kaffe/sodavand i køkkenet.

Når man i maskinhuset har betalt for sit juletræ, er man velkommen til at gå ind i køkkenet i stuehuset og få sig et par æbleskiver og en kop gløgg eller kaffe at varme sig på. Til børnene er der sodavand.

Traktementet er med i juletræsprisen.